miércoles, 27 de junio de 2012

EL 2 TERMÒMETRE LGTB PRIORITZA LLEI CONTRA L' HOMOFÒBIA I UNIVERSALITAT TRACTAMENTS VIH/SIDA


2n TERMÓMETRE GLTB

  Aquesta tarda l'Eduard Sánchez-Pascuala i l'Eugeni Rodríguez han presentat el 2n Termòmetre GLTB, a la seu del FAGC i de l’Observatori contra l’Homofòbia.


El Segon Termòmetre LGTB, ha comptat amb un procés participatiu entre totes les persones que han presentat les seves propostes en relació a la situació dels nostres DRETS I LLIBERTATS.

Es van enviar dues propostes per persona, per saber quines son actualment les prioritats a nivell de drets i llibertats en el sí del col·lectiu LGTB.
 
La primera part de la campanya ha estat la presentació, el 27 de juny a la seu del FAGC, de les propostes recollides durant mes d’un mes.

Eduard Sánchez-Pascuala i Eugeni Rodríguez
Durant tot el procés participatiu a Facebook i les webs del FAGC i de l'Observatori contra l'Homofòbia,  es van produïr més de 1500 visites el voltant del TERMÒMETRE LGTB.

Aquestes propostes van tenir relació amb els temes següents:

A)  Universalitat tractaments VIH/Sida
B)  Recurs d’inconstitucionalitat del PP al Matrimoni homosexual
C)  Llei contra l’Homofòbia i Transfòbia
D)  Drets i Llibertats

Dins d’aquestes visites es van deixar diferents propostes, propostes que serviran de base per a l’elaboració un document que ens indiqui les prioritats del col·lectiu LGTB.
Aquestes propostes o prioritats es poden concretar amb el següents punts:

a) Ratificació per part del tribunal constitucional de l'absoluta legalitat del matrimoni entre persones del mateix sexe. Cal destacar que la RAE ja ha inclòs en el seu diccionari el terme “matrimoni homosexual”.

b) Elaboració i aprovació d’una  Llei contra l'Homofòbia i Transfòbia.

c)  Tot i que a Catalunya hi ha un compromís polític de mantenir la universalitat dels tractaments VIH, a l’Estat no està garantit.

d) Elaboració d’un protocol a l’àmbit de l’ensenyament que aturi el “bullying” o assetjament escolar, que pateixen milers de nens i nenes en edat escolar a Catalunya.

e) Total despatologització de la transsexualitat i la reforma de la Llei d’identitat de gènere.

f) Continuar generant mecanismes encaminats a abolir la pena de mort per homosexualitat als diferents països on és vigent. Així mateix als països on la situació és difícil ja sigui per la persecució,  la  repressió o la discriminació.

g) Denunciar les postures homòfobes respecte al matrimoni homosexual del Comitè de Drets Humans de l'ONU i del Tribunal Europeu de Drets Humans, que consideren que els estats no estan obligats a reconèixer el  matrimoni entre persones del mateix sexe


Davant aquestes prioritats el FAGC i l’Observatori contra l'Homofòbia han engegat les següents

ACCIONS I CAMPANYES:


A) Universalitat tractaments VIH/Sida

a)    Demanar a totes les institucions i administracions públiques, la universalitat dels tractaments VIH/Sida per a totes les persones usuàries o que ho necessitin en el futur, siguin o no, legalment espanyols
b)    Coordinar-nos amb el Comitè 1r de desembre per donar suport a totes les campanyes adreçades per garantir la universalitat dels tractaments.


B) Recurs d’inconstitucionalitat del PP al Matrimoni homosexual

a)    Engegar una campanya a tots els ajuntaments perquè s’aprovin mocions encaminades a la retirada del recurs d’inconstitucionalitat del PP al matrimoni homosexual

b)    Hem demanat el Tribunal Constitucional que no es produeixi cap canvi a la llei del matrimoni, llei que ha permès per primer cop a la història fer valer la reivindicació d’un dret històric pel col·lectiu LGTB.C) Llei contra l’Homofòbia i Transfòbia

a)    Despres d’una ronda de consultes als partits polítics, presentem la següent situació referent a la Llei:
CiU i el Govern de la Generalitat: s’han negat reiteradament a l’aprovació d’una llei  contra l’Homofòbia i Transfòbia, tal i com es demanada des del moviment LGTB
Comissió d’igualtat del Parlament de Catalunya: amb els vots de CiU i PP, es va negar a aprovar en el primer semestre d’enguany una llei contra l’Homofòbia i la Transfòbia
b)    PSC, ERC, ICV-EUiA: han demanat que el moviment GLTB comparegui davant el Parlament per explicar la seva postura sobre una llei contra l’Homofòbia i la Transfòbia.

c)    ICV-EUiA: ens manifesta el seu clar compromís de presentar enguany al Parlament la Llei contra l’Homofòbia i la Transfòbia.

d)    PSC, ERC, ICV-EUiA: manifesten que votarien a favor d’una llei contra l’Homofòbia i Transfòbia en el cas que es presenti.

e)    Campanya del FAGC i l’Observatori contra l’Homofòbia amb el lema: “Volem una Llei contra l’Homofòbia”

Davant aquestes prioritats el FAGC i l’Observatori contra l'Homofòbia han engegat les següents

ACCIONS I CAMPANYES:


A) Universalitat tractaments VIH/Sida

c)    Demanar a totes les institucions i administracions públiques, la universalitat dels tractaments VIH/Sida per a totes les persones usuàries o que ho necessitin en el futur, siguin o no, legalment espanyols
d)    Coordinar-nos amb el Comitè 1r de desembre per donar suport a totes les campanyes adreçades per garantir la universalitat dels tractaments.


B) Recurs d’inconstitucionalitat del PP al Matrimoni homosexual

c)    Engegar una campanya a tots els ajuntaments perquè s’aprovin mocions encaminades a la retirada del recurs d’inconstitucionalitat del PP al matrimoni homosexual

d)    Hem demanat el Tribunal Constitucional que no es produeixi cap canvi a la llei del matrimoni, llei que ha permès per primer cop a la història fer valer la reivindicació d’un dret històric pel col·lectiu LGTB.C) Llei contra l’Homofòbia i Transfòbia

f)     Despres d’una ronda de consultes als partits polítics, presentem la següent situació referent a la Llei:
CiU i el Govern de la Generalitat: s’han negat reiteradament a l’aprovació d’una llei  contra l’Homofòbia i Transfòbia, tal i com es demanada des del moviment LGTB
Comissió d’igualtat del Parlament de Catalunya: amb els vots de CiU i PP, es va negar a aprovar en el primer semestre d’enguany una llei contra l’Homofòbia i la Transfòbia
g)    PSC, ERC, ICV-EUiA: han demanat que el moviment GLTB comparegui davant el Parlament per explicar la seva postura sobre una llei contra l’Homofòbia i la Transfòbia.

h)    ICV-EUiA: ens manifesta el seu clar compromís de presentar enguany al Parlament la Llei contra l’Homofòbia i la Transfòbia.

i)     PSC, ERC, ICV-EUiA: manifesten que votarien a favor d’una llei contra l’Homofòbia i Transfòbia en el cas que es presenti.

j)     Campanya del FAGC i l’Observatori contra l’Homofòbia amb el lema: “Volem una Llei contra l’Homofòbia”

k)    Inclusió de la demanada d’una llei contra l’Homofòbia i Transfòbia al Manifest Unitari de la Com. Unitària 28 de juny.

l)     Organitzar mobilitzacions al carrer en demanada d’aquest llei.

m)  Formular propostes demanant als Consells Municipal i Nacional LGTB un posicionament a favor d’una llei contra l’Homofòbia i Transfòbia.


D)  Drets i Llibertats

a)    Elaboració d’un manifest i presentació de declaracions institucionals "contra la pena de mort per homosexualitat a 5 països del món".  Hem aconseguit la primera declaració institucional (Ajuntament de Barcelona) en contra de la Pena de Mort per Homosexualitat. Aquesta declaració ha estat fruit de la proposta del FAGC dins el Consell Municipal LGTB.

b)    Convocatòria de concentracions i campanya de cartes de protesta "contra la pena de mort per homosexualitat a 5 països del món"

c)    Recollir a la Memòria de l'Observatori contra l'Homofòbia que es presenta al Parlament de Catalunya la petició de creació urgent d’un protocol contra el bullying homòfob.

d)    Enviar Cartes al Secretari General de la ONU, demanant un posicionament clar a favor del matrimoni homosexual.Des del FAGC i l’Observatori Contra l’Homofòbia elaborarem un document amb totes les propostes que serà presentat el Parlament de Catalunya, al Govern de Catalunya, als Ajuntaments de tot el territori català, al Congreso de los Diputados, al Gobierno del Estado español i al Parlament Europeu.
n)    Inclusió de la demanada d’una llei contra l’Homofòbia i Transfòbia al Manifest Unitari de la Com. Unitària 28 de juny.

o)    Organitzar mobilitzacions al carrer en demanada d’aquest llei.

p)    Formular propostes demanant als Consells Municipal i Nacional LGTB un posicionament a favor d’una llei contra l’Homofòbia i Transfòbia.


D)  Drets i Llibertats

e)    Elaboració d’un manifest i presentació de declaracions institucionals "contra la pena de mort per homosexualitat a 5 països del món".  Hem aconseguit la primera declaració institucional (Ajuntament de Barcelona) en contra de la Pena de Mort per Homosexualitat. Aquesta declaració ha estat fruit de la proposta del FAGC dins el Consell Municipal LGTB.

f)     Convocatòria de concentracions i campanya de cartes de protesta "contra la pena de mort per homosexualitat a 5 països del món"

g)    Recollir a la Memòria de l'Observatori contra l'Homofòbia que es presenta al Parlament de Catalunya la petició de creació urgent d’un protocol contra el bullying homòfob.

h)    Enviar Cartes al Secretari General de la ONU, demanant un posicionament clar a favor del matrimoni homosexual.Des del FAGC i l’Observatori Contra l’Homofòbia elaborarem un document amb totes les propostes que serà presentat el Parlament de Catalunya, al Govern de Catalunya, als Ajuntaments de tot el territori català, al Congreso de los Diputados, al Gobierno del Estado español i al Parlament Europeu.0 comentaris:

Rompe Armarios en TWITTER

40 ANYS MANIFESTACIÓ FAGC

40 ANYS MANIFESTACIÓ FAGC
Primera manifestaciò LGTBI

GUIA PRÀCTICA LLEI CONTRA L'HOMOFÒBIA

6 MESOS LLEI CONTRA HOMOFÒBIA

6 MESOS LLEI CONTRA HOMOFÒBIA
VIDEO

CONSULTA L'ESTUDI

CONSULTA L'ESTUDI
Fes clik per accedir.

OFICINA DENUNCIES HOMOFÒBIA

OFICINA DENUNCIES HOMOFÒBIA

FAGC 40 ANYS

FAGC 40 ANYS
1975/2015

IN MEMORIAM

IN MEMORIAM
ALAN TURING

40 ANYS DEL FAGC

40 ANYS DEL FAGC

MODEL DENÚNCIA CONTRA LA LGTBIfòbia

MODEL DENÚNCIA CONTRA LA LGTBIfòbia
DENÚNCIA LGTBIFOBIA

DENUNCIA LA HOMOFOBIA

DENUNCIA LA HOMOFOBIA
DENUNCIA ON LINE

SEGUEIX FAGC A FACEBOOK

SEGUEIX FAGC A FACEBOOK
PÀGINA FACEBOOK

Està implementant el govern de la generalitat la llei contra la LGTBIfòbia?

VIDEO STOP HOMOFOBIA

VIDEO STOP HOMOFOBIA
MON LABORAL

INFORME HOMOFÒBIA 2013

INFORME HOMOFÒBIA 2013
OCH

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia
TEXT OFICIAL

COLABORA CONTRA HOMOFOBIA

COLABORA CONTRA HOMOFOBIA
Tu ayuda es importante

SOM L'HOSPITALET

SOM L'HOSPITALET
Entrevista a Eugeni Rodríguez

Entradas populares

CRIDA CONSTITUENT

Aprovaciò llei contra l'homofòbia

APROVADA LLEI CONTRA LGTBFOBIA

AUTODETERMINACIÒ ÉS ALLIBERAMENT

AUTODETERMINACIÒ ÉS ALLIBERAMENT
9N. SI SI

La cruda realidad

La cruda realidad
Asi somos...BASTA!

DENUNCIAR AGRESSIÓ-LGTBfòbia

DENUNCIAR AGRESSIÓ-LGTBfòbia
Clik per denunciar.amb col-laboració OCH

#CATSENSEARMARIS AL CIM LGTB

#CATSENSEARMARIS AL CIM LGTB

SER GAI A L'HOSPITALET DE LL

SER GAI A L'HOSPITALET DE LL
Entrevista a Eugeni Rodríguez

ADEU A "LA BATA"

ADEU A "LA BATA"

"NOU" TRIANGLE SITGES

"NOU" TRIANGLE SITGES
HOMOFOBIA MAI MÉS

NO LESBOFÒBIA

NO LESBOFÒBIA

STOP GENOCIDIO TRANS

STOP GENOCIDIO TRANS
PROU TRANFÒBIA!!

Eugeni Rodríguez

Eugeni Rodríguez
President OCH.

Informe anual homofòbia 2013

Informe anual homofòbia 2013
CONSULTAR

Cartells contra homofòbia

Cartells contra homofòbia
SOCHI 2014. Per Joan Antoni

L'HOSPITALET DE LL CONTRA HOMOFÒBIA

PÀG FAGC FACEBOOK

"Autodeterminació és alliberament"

"Autodeterminació és alliberament"
Video

"Espai públic sense LGTBfòbia"

RESUM ANY 2013

RESUM ANY 2013
Contra la LGTBfòbia

OBSERVATORI CONTRA L'HOMOFÒBIA

OBSERVATORI CONTRA L'HOMOFÒBIA
Segueix a twitter

Radiografia LGTBfòbia a BCN

XARXA SOLIDÀRIA LGTB

XARXA SOLIDÀRIA LGTB
Col.labora contra la LGTBfòbia

10 anys Observatori Contra l'Homofòbia

VOLEM RESPOSTES

PORNO BURKA

PORNO BURKA

PROU IMPUNIDAD

PROU IMPUNITAT

PROU IMPUNITAT

IN MEMORIAM

IN MEMORIAM
Juan Andrés Benitez

DELS DRETS A LES LLIBERTATS

GLORIETA TRANSSEXUAL SONIA

GLORIETA TRANSSEXUAL SONIA

SEGUEIX L'OBSERVATORI A FACEBOOK

SEGUEIX L'OBSERVATORI A FACEBOOK
Entra clik imatge

Rompe Armarios

17 ANYS FETS HOMÒFOBS SITGES

17 ANYS FETS HOMÒFOBS SITGES
05/10/1996-05/10/2013

identv

identv

COL.LABORA AMB EL FAGC

COL.LABORA AMB EL FAGC
Fes clik imatge

DJ'S CONTRA L' HOMOFÒBIA

DJ'S CONTRA L' HOMOFÒBIA
GALERIA FOTOS

Noms propis

Noms propis
El Periodico 28 de juny de 2013

NO COMIAT HOMÒFOB

NO COMIAT HOMÒFOB
SIGNA PETICIÓ

La lluita política contra l' homofòbia

La lluita política contra l' homofòbia
Eugeni Rodríguez FAGC.video vilaweb

Entrevista Pau Gàlvez FAGC

Entrevista Pau Gàlvez FAGC
25 Anys FAGC Girona

INFORME HOMOFÒBIA 2011-2102

INFORME HOMOFÒBIA 2011-2102
COMPAREIXENCA AL PARLAMENT

"LEY PELIGROSIDAD SOCIAL"

"LEY PELIGROSIDAD SOCIAL"
Placa in memoriam

PROU VIOLÈNCIA HOMOFÒBA

PROU VIOLÈNCIA HOMOFÒBA
Volem llei contra la LGTBfòbia

CONTRA LGTBfòbia LABORAL

CONTRA LGTBfòbia LABORAL
Primer de Maig 2013

ESPAI PÚBLIC LGTB

ESPAI PÚBLIC LGTB
Contra l'homofòbia i la transfòbia

DIA VISIBILITAT LÈSBICA

DIA VISIBILITAT LÈSBICA
26 D'ABRIL

GLORIETA TRANSSEXUAL SÒNIA

GLORIETA TRANSSEXUAL SÒNIA
Video oficial IDEM TV aprovacio nom.14.03.2013

twitter

Páginas vistas en total

DENUNCIA HOMOFOBIA ON LINE

DENUNCIA HOMOFOBIA ON LINE
FES CLIK PER DENUNCIAR

ESTIMA COM VULGUIS

COL.LABORA AMB L'OBSERVATORI

COL.LABORA AMB L'OBSERVATORI
SEGUEIX A FACEBOOK.clik per entrar

Eugeni Rodríguez a TWITTER

Eugeni Rodríguez a TWITTER
Clik imatge per seguir

UNA GLORIETA PER LA SONIA

UNA GLORIETA PER LA SONIA
Video IDENTV

28 JUNY 2013

28 JUNY 2013
SEGUEIX LA DIADA LGTBI 2013

25 ANYS FAGC GIRONA

25 ANYS FAGC GIRONA
Febrer 1988/2013

PREMIS 17 DE MAIG

PREMIS 17 DE MAIG
CONTRA L'HOMOFÒBIA

TERAPIA FLORAL

TERAPIA FLORAL
Ayuda a Recuperar tu equilibrio

COL.LABORA AMB EL FAGC

COL.LABORA AMB EL FAGC
FES CLIK FAGC PER COL.LABORAR

EL 2012 EN IMATGES

EL 2012 EN IMATGES
ROMPEARMARIOS

GRUP FAGC A FACEBOOK

GRUP FAGC A FACEBOOK
PARTICIPA AL GRUP

35 ANYS PRIMER MITING FAGC

35 ANYS PRIMER MITING FAGC
NO LEY PELIGROSIDAD SOCIAL

GALERIA FOTOS

GALERIA FOTOS
CONCENTRACIÓ CONSOLAT UGANDA

INFORME HOMOFOBIA

INFORME HOMOFOBIA
2011-2012

ENTREVISTA A FAGC

ENTREVISTA A FAGC
A IDEM TV

TERMOMÉTRE GLTB:PRIORITATS

TERMOMÉTRE GLTB:PRIORITATS
consulta document

MEMÒRIA LGTB

MEMÒRIA LGTB
SÒNIA I SITGES.video 2012

CARTELL CONTRA HOMOFÒBIA

CARTELL CONTRA HOMOFÒBIA
DE JOAN ANTONI COLELL

GALERIA ENGANXINES FAGC

GALERIA ENGANXINES FAGC
GALERIA ENGANXINES FAGC

EL ROTO

EL ROTO
EL PAIS 20 JULIO 2012

Seguidores

Archivo del blog

"OJOS QUE NO VEN"

"OJOS QUE NO VEN"
Víctimas del fascismo desde la transición. Clik Imatge

Eugeni Rodriguez WP

Eugeni Rodriguez WP
Nuevo Blog en WordPress

Mi Revolución

Mi Revolución
Emma Goldman

VUELVEN LAS PERRAS...

VUELVEN LAS PERRAS...
ATENTAS A LA ESCENA MUSICAL

No pena de mort LGTB

No pena de mort LGTB
A 5 països del móm

NUMEROLOGIA DEL CONOCIMIENTO

NUMEROLOGIA DEL CONOCIMIENTO
Consigue tu cuadro Numerológico.clik imagen

NO CENSURA AJUNT BCN

Eugeni Rodríguez

Eugeni Rodríguez
Video inforrne sobre homofòbia

VIDEO MANI LGTB CU28J

VIDEO MANI LGTB CU28J
BARCELONA 30 JUNY 2O12

Venta On-Line 4.95 €uros

Dels Drets A Les Llibertats
L’any 1986 té lloc la IV Conferència del FAGC, molt marcada per l’entrada els anys anteriors de gent jove vinculada als nous moviments socials, com l’antimilitarista, i a organitzacions de l’esquerra radical. Per aquells anys també entra en escena un nou actor: la sida, pandèmia que obligà el moviment GLT a fer una profunda reflexió i a replantejar-se objectius i estratègies per avançar en l’alliberament sexual [...]

15000 PERSONES.FOTOS MANI

15000 PERSONES.FOTOS MANI
GRÀCIES PER FER-NOS MÉS FORTES

VIDEO 28 JUNY 2012

VIDEO 28 JUNY 2012
EDITAT PER PAU.G-FAGC-

PRIMER NOM NOMENCLATOR

PRIMER NOM NOMENCLATOR
VOLEM TRANSSEXUAL SONIA EL SEGON

FOTOS ANIVERSARI SÒNIA

FOTOS ANIVERSARI SÒNIA
Albun fotos XXI aniversari.

MAPA DELS DERTS LGTB AL MON

MAPA DELS DERTS LGTB AL MON
ILGA

NO PENA MORT HOMOSEXUALITAT AL MON

NO PENA MORT HOMOSEXUALITAT AL MON
ATUREM PENA MORT A UGANDA

NO HOMOPHOBES

NO HOMOPHOBES
TWITTS HOMÓFOBOS INGLÉS

OPINIÓ.

OPINIÓ.
El iva de los derechos lgtb

ENTREVISTA EUGENI RODRIGUEZ

ENTREVISTA EUGENI RODRIGUEZ
PORTAVEU DEL FAGC

SEROPOSITIUS PODEM FER TAXI

SEROPOSITIUS PODEM FER TAXI
SIGNA CONTRA ORDENANÇA MADRID

VIDEO OFICIAL IDAIO

VIDEO  OFICIAL IDAIO
17 DE MAIG DIA INTERNACIONAL CONTRA L' HOMOFÒBIA

LLEI CONTRA L'HOMOFÒBIA

LLEI CONTRA L'HOMOFÒBIA
SEGUEIX A TWITTER

"DESPIERTA" Corto Animación

"DESPIERTA" Corto Animación
El Revivir De La Homosexualidad De Una Niña

O P I N I Ó N O P I N I O N

O P I N I Ó N  O P I N I O N
ARTICULOS DE OPINIÓN TEMAS DE ACTUALIDAD

SI TC MATRIMONI HOMOSEXUAL

SI TC MATRIMONI HOMOSEXUAL
Video de IDEM TV

Blog Archive