viernes, 31 de enero de 2014

El CAS BENITEZ AL PARLAMENT EUROPEU

Foto: "Raul Romeva d'ICV The Greens European Free Aliance i a proposta de la Plataforma LGTBcat presenta preguntes al parlament Europeo sobre el cas Juan Andrés Benitez"
Fruit del document i intervencions de Joaquim Roqueta de Gais Positius i Eugeni Rodríguez del FAGC, on s'explica i denuncia la mort del company Juan Andrés després d'una intervenció dels mossos i la posterior revelació de l' estat serològic. L'eurodiputat ha presentat dues preguntes sobre la vulneracions de drets fonamentals en la mort de Benitez, com son el dret a la dignitat i intimitat.
A la conferéncia "LGTB rights Europe let's move on" també s'ha presentat la llei contra la LGTBfòbia que s'està debatim actualment al parlament de Catalunya.També s'han denunciat la batuda al bar d'ambien gai La Bata de Boatiné i l'aparació del grup ultra homòfob PILLA PILLA. La glorieta de la transsexual Sònia ha estat un dels guanys de la Plataforma LGTBcat que hem explicat.
La delegació catalana també ha parlar de la doble discriminació de migrants lgtb i dels drets reproductius de les dones lesbianes entre d'altres temes i l'accés i discriminacions de les persones transsexuals a la feina.Raul Romeva d'ICV The Greens European Free Aliance i a proposta de la Plataforma LGTBcat presenta preguntes al parlament Europeo sobre el cas Juan Andrés Benitez"
Fruit del document i intervencions de Joaquim Roqueta de Gais Positius i Eug...
eni Rodríguez del FAGC, on s'explica i denuncia la mort del company Juan Andrés després d'una intervenció dels mossos i la posterior revelació de l' estat serològic. L'eurodiputat ha presentat dues preguntes sobre la vulneracions de drets fonamentals en la mort de Benitez, com son el dret a la dignitat i intimitat.
A la conferéncia "LGTB rights Europe let's move on" també s'ha presentat la llei contra la LGTBfòbia que s'està debatim actualment al parlament de Catalunya.També s'han denunciat la batuda al bar d'ambien gai La Bata de Boatiné i l'aparació del grup ultra homòfob PILLA PILLA. La glorieta de la transsexual Sònia ha estat un dels guanys de la Plataforma LGTBcat que hem explicat.
La delegació catalana també ha parlar de la doble discriminació de migrants lgtb i dels drets reproductius de les dones lesbianes entre d'altres temes i l'accés i discriminacions de les persones transsexuals a la feina.


Destinatario: PREGUNTES CAS J A BENITEZ

PRESIDENTE DEL CONSEJO EUROPEO

CONSEJO

COMISIÓN VICEPRESIDENTA / ALTA REPRESENTANTE

Pregunta con solicitud de respuesta
...

escrita (art. 117)

Pregunta prioritaria (art. 117, apart. 4)

AUTOR(ES):

Raül Romeva i Rueda, Verdes/ALE

ASUNTO:

(especifíquese)

Muerte del Sr. Benítez. Abuso policial de los Mossos d'Escuadra.

TEXTO:

El pasado 5 de octubre de 2013, murió Juan Andrés Benítez, después de ser víctima de una brutal y absolutamente desproporcionada paliza de los Mossos d’Escuadra (Policía de Catalunya) que intervinieron en una actuación policial.

El Sr. Benítez era socio de ACEGAL, entidad miembro del Consejo Nacional LGTB de Cataluña y empresario del conocido barrio de gayxemple. La juez del caso Benítez concluyó que “tanto los golpes propinados en la persona del señor Benítez”, como “las maniobras de contención” que efectuaron los agentes “pueden ser considerados como elementos participantes en el resultado de la muerte”. Luego de la muerte, el sindicatos de policía hizo una nota de prensa en donde de manera tendenciosa se indicaba que Juan Andrés Benítez era VIH positivo.

Estos hechos no son aislados. Cabe recordar la actuación de los Mossos en el bar de ambiente LGTB, La Bata, el pasado 28. Ambas actuaciones han dado en el barrio del Raval, en Barcelona.

La Directiva relativa a los derechos de las víctimas(1) establece una serie de normas mínimas sobre los derechos, el apoyo y la protección de víctimas por la intolerancia y la violencia generada por los prejuicios.

¿Considera los Mossos d’Escuadra han violado el Art 1 y 2 (derecho a la dignidad y a la vida) de la Carta de Derechos Fundamentales de la UE?

¿Considera que se ha violado el Art 7 (derecho a la privacidad) y el Art 8 (derecho a la protección a los datos personales) al revelar el sindicato de policía de Catalunya (SPC) que el Sr. Benítez era VIH positivo? ¿Considera que España no está respetando la Directiva de Víctimas?

¿Qué recomendaciones hará que los cuerpos policiales de Catalunya abandonen las prácticas brutales y dejen de actuar de manera extremadamente violenta?

Firma(s): Fecha:30/01/2014


Document presentat per Eugeni Rodríguez portaveu del FAGC i Joaquim Roqueta president de Gais Positius davant el Parlament Europeu.
INTERVENCIONS I POLÍTIQUES LGTB A CATALUNYA

El present document intenta fer una aproximació, a grans trets...
, de les últimes accions realitzades pel moviment LGTB i Anti Sida de Catalunya.

A Catalunya, la gran majoria del moviment LGTB està organitzat a través de la incipient Plataforma LGTB.cat, el primer objectiu de la qual és la consecució de la “Llei de Drets de las persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per la radicació de l’homofòbia, la transfòbia i la lesbofòbia”

Aquesta llei es troba en aquests moments en tràmit parlamentari.

Estructura de la llei

La llei s’estructura en 34 articles amb una disposició única

1. L’objectiu de la llei és el de desenvolupar i garantir els drets de les persones lesbianes

gais, dones i homes bisexuals i transsexuals (LGBT) i evitar situacions de discriminació i violència vers aquest col·lectiu, conegudes socialment com homofòbia, lesbofòbia i transfòbia.

Les mesures que es preveuen, en aquesta llei, per a fer efectiu el dret a la igualtat de les persones LGBT afecten a:

a) Totes les àrees de la vida social, tant en l’àmbit públic como en el privat .

b) Al transcurs de totes les etapes de la vida.

c) En totes les contingències, al llarg de llurs vides: malalties , incapacitació o qualsevol altre canvi en l’estat civil, formació d’una família, privació de llibertat, i fins i tot, la mort.

2. A la llei s’ha previst intervenir en els següents camps

- Universitats.

- Cultura, oci i esport.

- Mitjans de comunicació.

- Salut.

- Acció social.

- Ordre públic i de privació de llibertat.

- Mercats de treball.

- Implementació de mesures par a l’ocupació.

- Famílies.

- Homes i dones transsexuals.

- Educació.

3. La llei te previst regular mecanismes per a garantir el dret a la igualtat de las persones LGTB:

- Dret d’admissió.

- Dret a una protecció integral, real i efectiva.

- Contravenció de la llei dins de l’àmbit contractual.

- Dret a l’atenció i assistència jurídica.

- Participació i solidaritat.

4. Per últim, la llei compta amb un règim d’infraccions i sancions i un Òrgan Rector .

INTERVENCIONS DAVANT DIFERENTS SITUACIONS DE VULNERACIÓ DE DRETS FONAMENTALS

Batuda policial a un bar d’ambient gai, el 28 de juny de 2013, durant la celebració del dia de l’orgull LGTB.

El passat 28 de juny de 2013, la policia va entrar de forma violenta en un local d’ambient gai de Barcelona. La policia antidisturbis va rodejar el carrer impedint la lliure circulació de les persones que hi havia pels carrers.

L’actuació policial va ser desproporcionada i injustificada, no s’estava realitzant cap activitat il·legal dins el local, ni de qualsevol altra mena que comportés una intervenció policial.

Davant aquesta arbitrària actuació, el moviment LGTB va presentar denúncia davant la Síndica de Greuges de Barcelona i, a la vegada, preguntes davant el Parlamento de Catalunya, mitjançant diversos grups polítics, entre ells, ICV-EUIA.

Mort del company Juan Andrés Benítez

El passat 5 d’octubre de 2013, el ciutadà i company, Juan Andrés Benitez, va morir després d’una intervenció de la Policia Autonòmica.

Aquesta intervenció policial que va ser gravada i vista per innumerables veïns del carrer on es va produir, al cèntric barri de “El Raval” de Barcelona, la nit del dissabte 5 d’octubre, a las 22h.

Segons les imatges fetes públiques pel diari, El País, l’actuació policial va ser extremadament violenta i desproporcionada. A conseqüència, probablement, d’aquesta reducció policial, Juan Andrés Benítez, va morir hores després a l’Hospital Clínic de Barcelona.

Juan Andrés Benítez era membre d’ACEGAL, Associació de empresaris gais i lesbianes.

Hores més tard de la seva mort, un sindicat de policia va fer un comunicat de premsa en el qual deia textualment "...a conseqüència de la intervenció policial dos agents hauran de prendre retrovirals durant un any..." .Aquesta informació revela l’estat serològic de Benítez; fet que està penalitzat al Codi penal amb penes de fins a tres anys de presó per revelació de secret oficial.

La revelació de l’estat serològic ha estat denunciada per més de 20 entitats Anti Sida i LGTB de Catalunya.

Proyecto “Pilla-Pilla”

Durant el passat mes de desembre, el grup ultra homòfob "Proyecto Pilla Pilla" va fer públic uns vídeos en els que retenia, humiliava, vexava i qualificava de “pederastes” a homes gais en contra de la seva voluntat.

Les persones d’aquest grup, mitjançant falsos contactes a la xarxa d’Internet, es feien passar per gais menors de edat, entre 15 i 17 anys, i contactava amb homes gais, majors d’edat. Un cop contactats retenien l’home gai i l’acusaven de pederasta i de "perversió de menors". Gravaven un vídeo i el penjaven a la xarxa d’Internet contra la seva voluntat .

Cal destacar que a l’Estat espanyol, la majoria d’edat per al consentiment sexual és a partir dels 13 anys.

Davant aquest gravíssim atemptat als drets fonamentals, dignitat i intimitat, el moviment LGTB va requerir de la policia i del poder polític una contundent actuació.

En aquest cas, la policia va actuar amb eficàcia detenint els responsables del grup ultra homòfob

Glorieta de la transsexual Sònia.

El passat 6 de octubre de 2013 es va inaugurar l’espai públic "Glorieta de la Transsexual Sònia" en memòria de la transsexual Sònia Rescalvo que va ser assassinada por un grup de neonazis el 6 de octubre de 1991. Fruit del treball incessant del moviment LGTB de Catalunya, s’ha aconseguit donar el nom a la Glorieta on va ser assassinada.
6

0 comentaris:

Google+ Followers

Rompe Armarios en TWITTER

40 ANYS MANIFESTACIÓ FAGC

40 ANYS MANIFESTACIÓ FAGC
Primera manifestaciò LGTBI

GUIA PRÀCTICA LLEI CONTRA L'HOMOFÒBIA

6 MESOS LLEI CONTRA HOMOFÒBIA

6 MESOS LLEI CONTRA HOMOFÒBIA
VIDEO

CONSULTA L'ESTUDI

CONSULTA L'ESTUDI
Fes clik per accedir.

OFICINA DENUNCIES HOMOFÒBIA

OFICINA DENUNCIES HOMOFÒBIA

FAGC 40 ANYS

FAGC 40 ANYS
1975/2015

IN MEMORIAM

IN MEMORIAM
ALAN TURING

40 ANYS DEL FAGC

40 ANYS DEL FAGC

MODEL DENÚNCIA CONTRA LA LGTBIfòbia

MODEL DENÚNCIA CONTRA LA LGTBIfòbia
DENÚNCIA LGTBIFOBIA

DENUNCIA LA HOMOFOBIA

DENUNCIA LA HOMOFOBIA
DENUNCIA ON LINE

SEGUEIX FAGC A FACEBOOK

SEGUEIX FAGC A FACEBOOK
PÀGINA FACEBOOK

Està implementant el govern de la generalitat la llei contra la LGTBIfòbia?

VIDEO STOP HOMOFOBIA

VIDEO STOP HOMOFOBIA
MON LABORAL

INFORME HOMOFÒBIA 2013

INFORME HOMOFÒBIA 2013
OCH

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia
TEXT OFICIAL

COLABORA CONTRA HOMOFOBIA

COLABORA CONTRA HOMOFOBIA
Tu ayuda es importante

SOM L'HOSPITALET

SOM L'HOSPITALET
Entrevista a Eugeni Rodríguez

Entradas populares

CRIDA CONSTITUENT

Aprovaciò llei contra l'homofòbia

APROVADA LLEI CONTRA LGTBFOBIA

AUTODETERMINACIÒ ÉS ALLIBERAMENT

AUTODETERMINACIÒ ÉS ALLIBERAMENT
9N. SI SI

La cruda realidad

La cruda realidad
Asi somos...BASTA!

DENUNCIAR AGRESSIÓ-LGTBfòbia

DENUNCIAR AGRESSIÓ-LGTBfòbia
Clik per denunciar.amb col-laboració OCH

#CATSENSEARMARIS AL CIM LGTB

#CATSENSEARMARIS AL CIM LGTB

SER GAI A L'HOSPITALET DE LL

SER GAI A L'HOSPITALET DE LL
Entrevista a Eugeni Rodríguez

ADEU A "LA BATA"

ADEU A "LA BATA"

"NOU" TRIANGLE SITGES

"NOU" TRIANGLE SITGES
HOMOFOBIA MAI MÉS

NO LESBOFÒBIA

NO LESBOFÒBIA

STOP GENOCIDIO TRANS

STOP GENOCIDIO TRANS
PROU TRANFÒBIA!!

Eugeni Rodríguez

Eugeni Rodríguez
President OCH.

Informe anual homofòbia 2013

Informe anual homofòbia 2013
CONSULTAR

Cartells contra homofòbia

Cartells contra homofòbia
SOCHI 2014. Per Joan Antoni

L'HOSPITALET DE LL CONTRA HOMOFÒBIA

PÀG FAGC FACEBOOK

"Autodeterminació és alliberament"

"Autodeterminació és alliberament"
Video

"Espai públic sense LGTBfòbia"

RESUM ANY 2013

RESUM ANY 2013
Contra la LGTBfòbia

OBSERVATORI CONTRA L'HOMOFÒBIA

OBSERVATORI CONTRA L'HOMOFÒBIA
Segueix a twitter

Radiografia LGTBfòbia a BCN

XARXA SOLIDÀRIA LGTB

XARXA SOLIDÀRIA LGTB
Col.labora contra la LGTBfòbia

10 anys Observatori Contra l'Homofòbia

VOLEM RESPOSTES

PORNO BURKA

PORNO BURKA

PROU IMPUNIDAD

PROU IMPUNITAT

PROU IMPUNITAT

IN MEMORIAM

IN MEMORIAM
Juan Andrés Benitez

DELS DRETS A LES LLIBERTATS

GLORIETA TRANSSEXUAL SONIA

GLORIETA TRANSSEXUAL SONIA

SEGUEIX L'OBSERVATORI A FACEBOOK

SEGUEIX L'OBSERVATORI A FACEBOOK
Entra clik imatge

Rompe Armarios

17 ANYS FETS HOMÒFOBS SITGES

17 ANYS FETS HOMÒFOBS SITGES
05/10/1996-05/10/2013

identv

identv

COL.LABORA AMB EL FAGC

COL.LABORA AMB EL FAGC
Fes clik imatge

DJ'S CONTRA L' HOMOFÒBIA

DJ'S CONTRA L' HOMOFÒBIA
GALERIA FOTOS

Noms propis

Noms propis
El Periodico 28 de juny de 2013

NO COMIAT HOMÒFOB

NO COMIAT HOMÒFOB
SIGNA PETICIÓ

La lluita política contra l' homofòbia

La lluita política contra l' homofòbia
Eugeni Rodríguez FAGC.video vilaweb

Google+ Badge

Entrevista Pau Gàlvez FAGC

Entrevista Pau Gàlvez FAGC
25 Anys FAGC Girona

INFORME HOMOFÒBIA 2011-2102

INFORME HOMOFÒBIA 2011-2102
COMPAREIXENCA AL PARLAMENT

"LEY PELIGROSIDAD SOCIAL"

"LEY PELIGROSIDAD SOCIAL"
Placa in memoriam

PROU VIOLÈNCIA HOMOFÒBA

PROU VIOLÈNCIA HOMOFÒBA
Volem llei contra la LGTBfòbia

CONTRA LGTBfòbia LABORAL

CONTRA LGTBfòbia LABORAL
Primer de Maig 2013

ESPAI PÚBLIC LGTB

ESPAI PÚBLIC LGTB
Contra l'homofòbia i la transfòbia

DIA VISIBILITAT LÈSBICA

DIA VISIBILITAT LÈSBICA
26 D'ABRIL

GLORIETA TRANSSEXUAL SÒNIA

GLORIETA TRANSSEXUAL SÒNIA
Video oficial IDEM TV aprovacio nom.14.03.2013

twitter

Páginas vistas en total

DENUNCIA HOMOFOBIA ON LINE

DENUNCIA HOMOFOBIA ON LINE
FES CLIK PER DENUNCIAR

ESTIMA COM VULGUIS

COL.LABORA AMB L'OBSERVATORI

COL.LABORA AMB L'OBSERVATORI
SEGUEIX A FACEBOOK.clik per entrar

Eugeni Rodríguez a TWITTER

Eugeni Rodríguez a TWITTER
Clik imatge per seguir

UNA GLORIETA PER LA SONIA

UNA GLORIETA PER LA SONIA
Video IDENTV

28 JUNY 2013

28 JUNY 2013
SEGUEIX LA DIADA LGTBI 2013

25 ANYS FAGC GIRONA

25 ANYS FAGC GIRONA
Febrer 1988/2013

PREMIS 17 DE MAIG

PREMIS 17 DE MAIG
CONTRA L'HOMOFÒBIA

TERAPIA FLORAL

TERAPIA FLORAL
Ayuda a Recuperar tu equilibrio

COL.LABORA AMB EL FAGC

COL.LABORA AMB EL FAGC
FES CLIK FAGC PER COL.LABORAR

EL 2012 EN IMATGES

EL 2012 EN IMATGES
ROMPEARMARIOS

GRUP FAGC A FACEBOOK

GRUP FAGC A FACEBOOK
PARTICIPA AL GRUP

35 ANYS PRIMER MITING FAGC

35 ANYS PRIMER MITING FAGC
NO LEY PELIGROSIDAD SOCIAL

GALERIA FOTOS

GALERIA FOTOS
CONCENTRACIÓ CONSOLAT UGANDA

INFORME HOMOFOBIA

INFORME HOMOFOBIA
2011-2012

ENTREVISTA A FAGC

ENTREVISTA A FAGC
A IDEM TV

TERMOMÉTRE GLTB:PRIORITATS

TERMOMÉTRE GLTB:PRIORITATS
consulta document

MEMÒRIA LGTB

MEMÒRIA LGTB
SÒNIA I SITGES.video 2012

CARTELL CONTRA HOMOFÒBIA

CARTELL CONTRA HOMOFÒBIA
DE JOAN ANTONI COLELL

GALERIA ENGANXINES FAGC

GALERIA ENGANXINES FAGC
GALERIA ENGANXINES FAGC

EL ROTO

EL ROTO
EL PAIS 20 JULIO 2012

Seguidores

Archivo del blog

"OJOS QUE NO VEN"

"OJOS QUE NO VEN"
Víctimas del fascismo desde la transición. Clik Imatge

Eugeni Rodriguez WP

Eugeni Rodriguez WP
Nuevo Blog en WordPress

Mi Revolución

Mi Revolución
Emma Goldman

VUELVEN LAS PERRAS...

VUELVEN LAS PERRAS...
ATENTAS A LA ESCENA MUSICAL

Eugeni Rodríguez

Mi foto

Actualmente es Portavoz fel FAGC y Presidente de L'Observatori Contra L'Homofòbia

No pena de mort LGTB

No pena de mort LGTB
A 5 països del móm

NUMEROLOGIA DEL CONOCIMIENTO

NUMEROLOGIA DEL CONOCIMIENTO
Consigue tu cuadro Numerológico.clik imagen

NO CENSURA AJUNT BCN

Eugeni Rodríguez

Eugeni Rodríguez
Video inforrne sobre homofòbia

VIDEO MANI LGTB CU28J

VIDEO MANI LGTB CU28J
BARCELONA 30 JUNY 2O12

Venta On-Line 4.95 €uros

Dels Drets A Les Llibertats
L’any 1986 té lloc la IV Conferència del FAGC, molt marcada per l’entrada els anys anteriors de gent jove vinculada als nous moviments socials, com l’antimilitarista, i a organitzacions de l’esquerra radical. Per aquells anys també entra en escena un nou actor: la sida, pandèmia que obligà el moviment GLT a fer una profunda reflexió i a replantejar-se objectius i estratègies per avançar en l’alliberament sexual [...]

15000 PERSONES.FOTOS MANI

15000 PERSONES.FOTOS MANI
GRÀCIES PER FER-NOS MÉS FORTES

VIDEO 28 JUNY 2012

VIDEO 28 JUNY 2012
EDITAT PER PAU.G-FAGC-

PRIMER NOM NOMENCLATOR

PRIMER NOM NOMENCLATOR
VOLEM TRANSSEXUAL SONIA EL SEGON

FOTOS ANIVERSARI SÒNIA

FOTOS ANIVERSARI SÒNIA
Albun fotos XXI aniversari.

MAPA DELS DERTS LGTB AL MON

MAPA DELS DERTS LGTB AL MON
ILGA

NO PENA MORT HOMOSEXUALITAT AL MON

NO PENA MORT HOMOSEXUALITAT AL MON
ATUREM PENA MORT A UGANDA

NO HOMOPHOBES

NO HOMOPHOBES
TWITTS HOMÓFOBOS INGLÉS

OPINIÓ.

OPINIÓ.
El iva de los derechos lgtb

ENTREVISTA EUGENI RODRIGUEZ

ENTREVISTA EUGENI RODRIGUEZ
PORTAVEU DEL FAGC

SEROPOSITIUS PODEM FER TAXI

SEROPOSITIUS PODEM FER TAXI
SIGNA CONTRA ORDENANÇA MADRID

VIDEO OFICIAL IDAIO

VIDEO  OFICIAL IDAIO
17 DE MAIG DIA INTERNACIONAL CONTRA L' HOMOFÒBIA

LLEI CONTRA L'HOMOFÒBIA

LLEI CONTRA L'HOMOFÒBIA
SEGUEIX A TWITTER

"DESPIERTA" Corto Animación

"DESPIERTA" Corto Animación
El Revivir De La Homosexualidad De Una Niña

O P I N I Ó N O P I N I O N

O P I N I Ó N  O P I N I O N
ARTICULOS DE OPINIÓN TEMAS DE ACTUALIDAD

SI TC MATRIMONI HOMOSEXUAL

SI TC MATRIMONI HOMOSEXUAL
Video de IDEM TV

Blog Archive